Wednesday, December 22, 2010

Hujan Dugaanya


Hidup ni banyak juga perkara yang setiap manusia mesti face it...betul kata Mak Cik Lenka, TROUBLE IS A FRIEND...

sebab TROUBLE lah kita lebih berhati-hati,dan disebabkan olehnya juga kite dapat jadikan pedoman dan pengajaran untuk teruskan hidup yang singkat nih...

kadang-kadang..masa tengah hadapi sesuatu ujian..dengan takdir Allah..ujian-ujian lain pun sibuk join dengan ujian tadi..lepas tu,kita pon terpaksalah berhadapan dengan semua masalah dalam berat 10,11,12kg ke atas yang mesti kita pikul sama ada berseorangan atau bagi sikit kat sorang dua friendlist dalam hidup kita...

'sharing is caring'...bila kita berkongsi masalah,sekurang-kurangnya..berat load 10kg dapat dikurangkan ke 9kg atau 8kg...

tapi,walaubagaimanapon..sahabat yang diberi nama don't give up tu pun must ada skali..dan CEKAL pon kene join...untuk kurangkan lagi berat beban tersebut...

kadang-kadang yang tengah mengayat ni pon same je...selalu je  terjatuh dan lost bile travel kat mana-mana "negara masalah"!


THAT'S ALL

No comments:

Drama FYP

Sedang melalui hari-hari last sebagai siswi undergraduate kat UTeM dan bakal tempuh lasttt exam!(sem khas) I'm a silent person with s...