Saturday, March 12, 2011

Berita Takziah..

Secara purata dan kronologinya....ramai betul manusia yang menyebarkan berita (trmasuk aku yg tanpa pngalaman jd pgawai meteorologi)  tentang Tsunami sejak dari semalam. Berita-berita yang hinggap di telinga dan bertenggek di mata ini sudah boleh buat novel secara perkiraan ketebalan muka suratnya. Jadi, sebagai rakyat Malaysia yang prihatin ("sangat!"), aku mengucapkan takziah kepada insan-insan yang berada di Jepun walau entry ni tak akan masuk berita TV3 ataupun news kat Google mahupun Yahoo.
(gambar tetap menyemak)

Namun begitu, hidup mesti di teruskan atau 'life must goes on'.
Tamat tentang Tsunami.

Hmmp..
Pening di otakku masih belum hilang. Agak-agaknya...mungkin sebab mengadap screen secara overdose. Mungkin juga disebabkan oleh sistem saraf yang kurang memberangsangkan atau boleh juga dipanggil dengan nama STRESS. Ahh, peduli!. Pejalananku untuk 'menuju puncak' masih jauh walau bukan ke Akademi Fantasia. Natijahku juga 'dekat di hati' ini walau tidak di TV9. Apapun....Gambatte!!

GAMBBATTE!


Nota tokok tambah:
-sebar berita takpe, jangan sebar fitnah.


2 comments:

Budu Masin said...

tak tahu kenapa sy tak ikuti perkembangan kisan tsunami di jepun bukan tak mengambil iktibar tapi malas nak baca berita cukuplah sekadar meningsafi....
appa2 pun itu petanda dari Allah

Fahied_Hifni said...
This comment has been removed by the author.

Drama FYP

Sedang melalui hari-hari last sebagai siswi undergraduate kat UTeM dan bakal tempuh lasttt exam!(sem khas) I'm a silent person with s...